Minardi wil Jos Verstappen behouden. Dat heeft Paul Stoddart, eigenaar van de FI renstal, woensdag telefonisch vanuit Australi� verklaard. “Ik hoop dat we Verstappen ervan kunnen overtuigen nog een seizoen voor ons te rijden’‘, aldus Stoddart.

“Wij zijn daarover in onderhandeling.’‘ Volgens Stoddart heeft Verstappen de racerij nog veel te bieden. “Hij kan veel meer mindere dingen doen dan voor ons team te racen.’‘

Verstappen was tegen het einde van het afgelopen, voor hem treurige seizoen uitgekeken op Minardi. Hij hoopte in een sneller team een plaatsje te kunnen veroveren, zeker omdat hij een flink sponsorpakket met zich meedraagt: Trust, Muermans, Halfords. Bij Jaguar had hij een kans, maar uiteindelijk viel de keus van die renstal op de Oostenrijker Christian Klien die met Red Bull een grotere sponsor meebracht.

Jordan is een andere mogelijkheid. Daar lijken de Duitser Nick Heidfeld en de Brit Ralph Firman echter de beste papieren te hebben. Het sponsorpakket van Verstappen is uiteraard een van de redenen van Stoddarts liefdesverklaring voor de Limburgse coureur, die op zijn eigen website zei in het seizoen 2004 gewoon weer op de startgrid te zullen staan.

Stoddart laat de komende tijd twee landgenoten testritten rijden in de F1 bolides van Minardi. Het zijn de 21 jarige Will Davison en de 22 jarige Will Power. De testritten zullen plaats hebben in de eerste week van maart in Melbourne Park wanneer het raceseizoen begint met de Australische Grand Prix.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter