Jammer voor wie zijn spaarvarken wilde omkeren / kapot slaan, maar Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz is niet van plan Scuderia Toro Rosso in de verkoop te zetten. Dat zegt Toro Rosso-teambaas Franz Tost in gesprek met Motorsport-total.com.

Mateschitz speelde destijds met het idee Scuderia Toro Rosso te verkopen, nadat Gerhard Berger besloot te stoppen als mede-eigenaar van de renstal. De Oostenrijker hing een prijskaartje van 80 miljoen euro aan Toro Rosso, maar ondanks vele gesprekken met geïnteresseerden werd de interesse nooit concreet.

Inmiddels is Mateschitz van gedachte veranderd. Franz Tost meent dat Mateschitz het team niet in z’n geheel wil verkopen. De eigenaar zou er geen probleem mee hebben, wanneer een investeerder aanklopt en een klein beetje geld meebrengt. Maar de meerderheid zal in handen van Red Bull blijven.

Er wordt nu door Toro Rosso geïnvesteerd in de fabriek. Zo wordt in september het startschot gegeven voor de bouw van een composietafdeling. Daarnaast moet in de komende drie jaar een achtduizend vierkante meter tellende nieuwe fabriek verrijzen.