Volgens Timo Glock kan de 107% – regel een probleem worden voor Virgin in China. Glock maakt de laatste week een gefrustreerde indruk, hij liet zich diverse malen negatief uit over zijn werkgever Virgin.

De auto is ongewijzigd van Maleisië. Het circuit van Shanghai, met zijn lange rechte stukken, zal ons goed liggen. Als de topteams in Q1 gas gaan geven, of met zachte banden gaan rijden, dan wordt kwalificeren een probleem.

Eerder liet Glock bekritiseerde Glock al de visie van het team om alleen de auto met computertechnologie te ontwikkelen en geen gebruik te maken van een windtunnel. Ook het gebrek aan ervaren mensen zou het team parten spelen.
Computertechnologie is niet verkeerd, maar we zouden ons nog sneller kunnen verbeteren als we tegelijkertijd ook in een windtunnel zouden werken. We hebben veel jonge en onervaren mensen in het team. Ervaring zou ons helpen, maar dit is niet makkelijk te vinden in de Formule 1. Het kost geld en ervaren engineers komen niet snel naar een klein team.

In China liet Glock in de Duitse media eveneens optekenen dat als Virgin zo doorgaat dat HRT dan binnenkort voor het team staat.

By peter