In Melbourne en Bahrein had Stoffel puike races gereden. In China viel het best tegen, ook voor de Vlaming.

Vandoorne startte op P14 en verloor bij de start meteen twee posities. De Williams van Sirotkin en later Stroll kwam Stoffel nog wel voorbij, maar de jonge Belg had het bijzonder moeilijk om de duo’s van Force India en Renault te volgen.

Op alle bandensoorten waren we een beetje te traag. Ik denk dat het tempo op zich wel oké was, maar voorbij steken hier was moeilijker dan de voorbije wedstrijden., aldus een ontevreden Vandoorne. Daarnaast zou de bodemplaat van zijn auto in het tweede deel van de race zijn losgekomen.

Tevens lijkt de aerodynamische efficiëntie van het MCL33 chassis niet zo goed als dat eerder werd beweerd, want ook teamgenoot Alonso worstelt met de auto. Maar de Spaanse kampioen reed wel naar een P7…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!