We weten allemaal dat als er ��n teambaas is die Max Mosley haat �n het niet onder stoelen of banken steekt, dat wel Paul Stoddart van Minardi is. De twee hebben een slechte relatie door de kwestie in Australi�, waar Stoddart met een onreglementaire wagen aan de start wou komen, en nu zeker door het hele gebeuren van het F1-evenement in de Verenigde Staten, en door vele andere politieke situaties waar wij als fans geen weet van hebben.

Minardi verkocht?Maar nu gaat Stoddart zelfs zo ver dat hij ermee dreigt Minardi te verkopen en ontslag te nemen uit de F1 indien Max Mosley zijn post als FIA-voorzitter niet opgeeft. Dat zei hij tegen The News of the World.

“De teams hebben genoeg van Max,” aldus Stoddart. “Ook al zeggen ze het niet publiekelijk, ze zeggen het wel priv�. Ofwel vertrekt hij, ofwel is het gedaan met F1 zoals we het vandaag kennen.”

“De boodschap die ik naar Max stuur is om ontslag te nemen voor zijn eigen goed en dat van de F1,” zo ging Stoddart verder. “Zijn positie is onhoudbaar. Hij moet zich terugtrekken maar dat wil hij niet, en ik denk dat een nieuwe raceklasse nu gegarandeerd is.”

De Australi�r ging verder door te zeggen dat Mosley veel veranderd is, en niet in positieve zin: “Max leverde goed werd tot 12 maanden geleden (toen besliste hij zijn ontslag later te nemen dan gepland, red.). Hij hielp me overleven in 2002 en is altijd een sterke ondersteuner van de priv�teams geweest. Maar hij is een slachtoffer geworden van z’n eigen succes.”

“De FIA is een groot rijk geworden, te groot voor ��n persoon. Het maakt niet uit wie hem vervangt. Hij is nu zo slecht dat iedereen het zou kunnen.”

En dan kwam de grote uitspraak van “good ol’ Paul”: “Als Max geen ontslag neemt, dan blijf ik niet in de Formule 1. Het leven is te kort om betrokken te zijn bij dit politieke strontgevecht. De sport waar ik van hou wordt vernietigd, wat mij betreft.”

“Ik zal dit seizoen afwerken en zien wat er gebeurt. Maar als Max blijft, ga ik het team te koop stellen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter