Giedo van der Garde heeft zondag in Singapore een uitstekende prestatie geleverd door met zijn Caterham-bolide als zestiende te finishen. Van der Garde reed op het uitdagende stratencircuit een foutloze race en liet wederom de beide Marussia’s (van Max Chilton en Jules Bianchi) alsmede zijn teamgenoot Charles Pic achter zich. Dit was het maximale resultaat. Ik heb geen fout gemaakt en dat is een lekker gevoel. Dit is écht genieten, zei Van der Garde na afloop tevreden.

Zaterdag was de kwalificatie voor de dertiende Formule 1-race van het seizoen voor Giedo van der Garde enigszins op een teleurstelling uitgelopen, doordat hij in zijn snelle run de muur toucheerde en als een gevolg daarvan niet verder kwam dan de twintigste tijd. Het enige smetje op dit weekeinde, noemde Van der Garde dat achteraf. De race maakt echter alles goed.

Op de race over 61 ronden viel inderdaad niets aan te merken. Van der Garde kende op supersofts een uitstekende start en won vrijwel direct twee plaatsen ten koste van Pic en Valtteri Bottas van Williams. Van der Garde: De eerste stint was geweldig. Ik was op een gegeven moment sneller dan Bottas en kon lekker het gevecht aangaan. Zoiets geeft een goed gevoel.

Na de safetycarsituatie in lap 25 (crash Daniel Ricciardo) dook Van der Garde voor de tweede maal in de race de pits in voor vers rubber.

Van der Garde: Dat was de enige juiste goede keuze. Fysiek was het behoorlijk zwaar om twee uur in deze hitte te rijden, maar voor het overige was dit een heerlijke race. Zo wil ik ze wel vaker hebben.

By peter