Christijan Albers heeft zich weer eens laten opmerken, hij kwalificeerde zich op een zeventiende stek voor de Jordan van Karthikeyan en ploegmakker Robert Doornbos. Die laatste verloor tijd door het blokkeren van zijn remmen in bochten 1 en 12. Daardoor zal hij als negentiende morgen aan de start verschijnen.

Christijan Albers (P17): “Ik ben blij dat de kwalificatie vandaag goed verliep, we moeten nu afwachten hoe de wagen morgen tijdens de race presteert. We hadden wat pech gisteren en verloren veel tijd in de garage. Hopelijk komt alles morgen goed voor de race zodat de balans van de wagen goed blijft.”

Robert Doornbos (P19): “We hebben deze morgen goed werk verricht en ik denk dat ik een goede race set-up heb gevonden. We moesten een klein compromis sluiten voor de kwalificatie en ik had wat problemen in bocht ��n met de remmen en ik ging er breed. Ik probeerde het goed te maken tijdens de rest van de ronde maar had dan weer wat last in de derde sector. Daardoor kon ik geen optimale tijd neerzetten, maar voor de race ziet het er op gebruikte banden goed uit. De wagen is goed, dus we zijn optimistisch voor morgen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter