Vandaag maakte Toyota Motorsport Gmbh officieel bekend dat Midland F1 volgend seizoen gebruik zal maken van hun motoren. Vorig seizoen tekende Jordan Grand Prix een contract voor ��n jaar met de Japanse motorenbouwer, en dat contract is afgelopen dagen verlengd met een jaar. Het nieuwe contract zou volgens insiders ongeveer hetzelfde inhouden als het bestaande contract, zijnde klantenversies van de motor die het fabrieksteam van Toyota gebruikt, lopende voor een heel seizoen.

Tsutomu Tomita, voorzitter van Topyota Motorsport, vertelde over het contract: “We zijn erg blij dat Jordan Grand Prix en Midland gekozen hebben voor de verlenging van het ��njarig contract. Toyota heeft altijd als doel gehad om de onafhankelijke teams in de Formule 1 te steunen, dus zijn we tevreden om voort te bouwen op de positie waar we ons nu in bevinden en om de succesvolle samenwerking met het team voort te zetten in 2006. We zijn al ver gevorderd in ons ontwikkelingsprogramma voor de verplichte V8-motor volgend seizoen, en door de vroege contractverlening met Jordan Grand Prix en Midland F1 kunnen we die ontwikkeling nog versnellen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter