Wie gisteren live naar de onthulling van de Lotus E21 heeft gekeken zag het al door het witte doek over de auto heen. De nieuwe Lotus was uitgerust met een ‘stepped nose’. James Allison verklaard waarom Lotus ook in 2013 met de getrapte neus aan de start verschijnt.

Volgens Allison is de E21 op aerodynamisch vlak een stuk efficiënter dan zijn voorganger. De getrapte neus is gebleven omdat het optionele paneel volgens de technisch directeur van Lotus geen enkel voordeel oplevert en alleen maar voor extra gewicht zal zorgen.

Allison denkt dat veel teams ook dit jaar voor een stepped nose hebben gekozen. Er is nu wel een regel die ervoor zorgt dat er een paneel op de neus mag worden geplaatst die de getrapte neus voorkomt, vertelt Allison. Die regel is echter optioneel en het zou mij dus niet verbazen als veel teams deze regel achter wegen laten. De regel zorgt immers voor extra gewicht dus een team zal alleen maar voor deze regel kiezen als ze er voordeel uit weten te halen, aldus James Allison.

Het lijkt erop dat we dus weer een jaar naar de getrapte neuzen mogen kijken. Williams en Ferrari worden echter genoemd als teams die de stepped nose vaarwel zullen zeggen. Van Williams weten we het zeker, maar van Ferrari nog niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.