Robin Frijns heeft in had blad Formule 1 laten weten ontevreden te zijn met zijn rol bij het Sauber F1 Team. De 21-jarige Frijns tekende eind november een testcontract bij het Zwitserse team.

Frijns werd 10 dagen geleden door Sauber gebeld waarin hem werd medegedeeld dat hij niet bij de wintertests aanwezig hoefde te zijn.
Frijns hierover: Sauber wil testen met haar vaste coureurs, ik denk dat ik dit jaar niet veel te doen krijg. 30 januari breng ik een bezoek aan de fabriek, hopelijk krijg ik daar meer duidelijkheid. Ik mis de wintertests maar ga waarschijnlijk ook geen vrije trainingen rijden tijdens de Grand-Prix.

Jos Verstappen liet vorige week al weten dat Frijns mogelijk te snel zijn keuze had gemaakt, volgens Verstappen moet Frijns vooral kilometers maken en ervaring op doen. Bij Sauber zou deze mogelijkheid minimaal zijn.

Sauber heeft geen simulator, dus op die manier kan ik ook geen ervaring op doen. Mercedes heeft na mijn DTM – test ook niets meer laten weten, ik heb niet veel andere mogelijkheden. Ik denk dat het een rustig jaar word.

Door zijn deze onhandige uitspraken zal de positie van Frijns bij Sauber zeker niet verbeteren. Eerder liet Frijns zich al kritisch uit over Red Bull met als gevolg een woedende Christian Horner, een beloofde Formule 1 – test ging hierdoor bijna in rook op.

Volgens Sauber zal Frijns worden betrokken bij de meetings tijdens de Grand-Prix en mag hij deelnemenen aan het fitness – programma van het team. Volgens een woordvoerder van Sauber is dit een goede basis voor zijn toekomst.

By peter