De snelste: Tijdens de GP van Monza reed winnaar Michael Schumacher met een gemiddelde snelheid van 247,58 km per uur de snelste race ooit. Ook zijn topsnelheid van 368,8 km per uur was goed voor een wereldrecord.

De eerste keer: Drie coureurs wonnen in 2003 hun eerste F1 race: Kimi Raikk�nen in Maleisie, Giancarlo Fisichella in Brazilie en Fernando Alonso in Hongarije. Fernando was tevens de jongste F1 race winnaar ooit.

Dubbel zeges: Dit jaar slechts twee dubbel zeges, beide voor BMW-Williams, op de N�rburgring en in Magny Cours. Beide malen finishte Ralf voor Juan Pablo. Ter vergelijking: in 2002 had Ferrari negen ��n-tweetjes.

Brokkenrijders: De eigenlijk als voorzichtig bekend staande Michael Schumacher had de meeste problemen. Bij de optelling van spins, botsingen, klapbanden, defecten etc. kwam de wereldkampioen op een totaal van 34 en eindigde daarmee voor David Coulthard (33) en Olivier Panis. Olivier had “slechts” met negen problemen te kampen.

Voorsprong: Montoya had de grootste en de kleinste voorsprong in 2003: In Hockenheim had hij een voorsprong van 1.05,459 minuten op Coulthard. In Monaco had hij slechts 0,602 seconde voorsprong op Raikk�nen.

Podiumplaatsen: Met tien podiumplaatsen had Raikk�nen een abonnement op de eerste drie plaatsen. Degene die op alle puntenplaatsen eindigde, van plaats ��n tot en met acht, was Alonso. De ondankbare plaats van negende, dus n�t geen punten, werd het meest behaald door Sauber (vijf keer), gevolgd door BAR (vier) en Toyota (drie.)

De meest betrouwbaren: Bij de statistieken voor wat betreft afgelegde rondes is het Toyota team nummer vijf. Er werden 1.583 rondes afgelegd van de in totaal 2.036 gereden rondes.
BMW-Williams was het meest betrouwbaar met 1.800 rondes, gevolgd door Ferrari (1.754) en McLaren-Mercedes (1.704.)
Bij de coureurs was Michael Schumacher het dichtst bij het optimaal bereikbare, met 987 van 1.018 rondes. Montoya reed er 903 en Alonso 892.

Onbesuisd rijgedrag: Boete koning was Ralf Schumacher. Zijn boete voor het start ongeluk op Hockenheim bedroeg 50.000 Dollar. Broeder Michael moest 10.000 Dollar schuiven voor het ongeluk met Webber in de pits in Frankrijk. Rookie Da Matta werd negen maal betrapt bij te snel rijden in de pitstraat: 9.500 Dollar moest hij betalen aan de FIA.

Verrassing: Bij de GP van Indianapolis haalde het Sauber team tien punten. In de overige vijftien races haalden Frentzen en Heidfeld in totaal negen punten. Het kan verkeren.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!