Toen er werd aangekondigd dat Red Bull Racing de komende twee seizoenen gebruik zal maken van Ferrari motoren werd er al gesproken over een mogelijke overstap van Red Bull Racing naar Bridgestone. Het team lijkt er nu ook daadwerkelijk over na te denken.

Red Bull Racing lijkt serieus mee te gaan willen strijden met de topteams. Na een sterke seizoensstart werd er aangekondigd dat men gebruik gaat maken van Ferrari motoren. Ferrari, dat dit seizoen nog motoren levert aan Sauber, deze zal nu op zoek moeten gaan naar een andere motorenbouwer.

Uit de woorden van raceadviseur Helmut Marko blijkt dat Red Bull er serieus over nadenkt om over te stappen naar het rubber van Bridgestone:
” Als je nauw wil samenwerken met Ferrari, dan is het logisch om te overwegen op hetzelfde merk van banden te gaan rijden. Het uitwisselen van informatie is een belangrijke factor in onze weg naar de top.  “ stelt Marko.

Bridgestone levert dit seizoen banden aan Ferrari, Jordan en Minardi.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!