Het is officieel, vanaf maart is de Formule 1 live te zien op Sport1. Sport heeft met het Formula One Management een overeenkomst afgesloten komende drie seizoenen.

Will Moerer, Vice-President van Film1/Sport1: Natuurlijk ben ik blij dat het gelukt is om de Formule 1 aan ons toch al rijke pakket topsport toe te voegen. Sebastian Vettel en Fernando Alonso voegen zich bij onder meer Messi, Ronaldo, Federer, Nadal, McIlroy, Woods, LeBron James, Bryant, Bolt en Lorenzo.

We zullen op racedagen de Formule 1 op meerdere kanalen beschikbaar maken zodat de racefans zelf kunnen kiezen of ze de race willen volgen of bijvoorbeeld een kijkje willen nemen in de pitstraat of misschien een stukje willen meerijden met Alonso of Vettel. Kortom fans van de Formule 1 hoeven geen kilometer te missen.

Later zal Sport1 meer bekend maken over een speciaal Formule 1 – abonnement. Tevens zal het mogelijk zijn om via digitale televisie losse Grand-Prix per pay-per-view te bestellen.

Sport1 zal dit raceseizoen nauw samenwerken met Veronica dat de Grand Prixs van Canada, Brazilië en Amerika live zal uitzenden. Daarnaast zal er zowel op Sport1 als op Veronica na afloop van iedere Grand Prix’s een samenvatting te zien zijn.

By peter