Wereld rijkste man, met een vermogen van 69 miljard Amerikaanse dollar [ca. 53 miljard euro], Carlos Slim Helú pompt via Telmex veel geld in Sauber. De Mexicaan lijkt daarmee ook mee te willen beslissen in de rijderskeuze van de Zwitserse renstal. Slim wil dat Esteban Gutierrez de opvolger wordt van Sergio Pérez.

We zijn in gesprek met Sauber over het komende seizoen., zegt de Mexicaanse miljardair in Reforma. In 2013 willen we opnieuw samenwerken. Uiteraard met opnieuw een Mexicaanse coureur. Deze keer met Gutierrez.

Het is volgens Slim al een goed teken dat Gutierrez al de reserverijder van Sauber is en vandaag en gisteren tijdens de talententest met de C31 reed. Het team zou dat niet doen als het geen plannen voor de lange termijn met Esteban heeft. Als er geen Mexicaanse coureur bij Sauber rijdt, ben ik sponsor af., aldus de stellige Slim.

De tientallen miljoenen van Slim, die liefst 28 miljoen dollar per dag ‘verdient’, zijn van vitaal belang voor een succesvol Sauber. Slim weet daarom dat hij sterk staat: We praten in de komende weken met het team, maar ik twijfel er niet aan dat Mexico volgend jaar twee Formule 1-coureurs heeft.

Daarmee lijkt Frijns genoegen te moeten nemen met de rol van reserve-coureur bij Sauber. De Nederlander weet geen grote sponsors achter zich, dus zal er stapje voor stapje naar een mogelijke racestoeltje in de F1 moeten worden gewerkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.