Eind 2009 verliet Kimi Raikkonen met koffers vol met euro’s de poorten van Maranello. De Fin, twee jaar eerder nog wereldkampioen voor Ferrari, werd door de Italianen voor veel geld uit zijn functie ontheven zodat Fernando Alonso de nieuwe kopman kon worden. Voor Raikkonen voelde zijn vertrek destijds als een bevrijding.

De herinneringen aan mijn Ferrari-tijd zijn niet goed en ook niet slecht, aldus Raikkonen in Marca. Ik werd wereldkampioen en heb enkele goede tijden daar gekend. Ik ben tevreden over de drie jaar die ik bij Ferrari heb doorgebracht.

Maar ik mis niemand, geeft Raikkonen toe. Mijn vertrek voelde als een opluchting. De situatie had gewoon beter gekund, maar het is gebeurd en de dingen kunnen niet worden terug gedraaid. Als de onderlinge relaties niet goed zijn, kan je er maar beter mee stoppen.

Tegenwoordig rijdt, en wint, The Iceman voor een andere illustere naam uit de sport: Lotus. Daar heeft hij het veel meer naar zijn zin. Het voelde goed vanaf het begin. Iedereen werkt hard en rustig en de technische kant van de sport heeft voorrang boven de politieke spelletjes, aldus Raikkonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *