Vandaag focuste Ferrari zich vooral op de bandenkeuze. Rubens Barrichello eindigde de dag als zevende en Michael Schumacher als zestiende. Door een spin kon Barrichello slechts 7 rondjes afwerken tijdens de tweede sessie, Schumacher kon door wat “reserve op de motor” langere runs maken.

“We hebben veel kunnen werken vandaag, en ik ben daar zeer blij mee. Het heeft ons veel data opgeleverd die we nu kunnen analyseren. Ik denk dat we competitief zijn omdat mijn tijd in de tweede sessie niet veel betekende omdat ik op oude banden rondreed. Mijn tijd in de eerste en die van Rubens in de tweede sessie zijn een betere indicatie van onze mogelijkheden. De wagen en de motor hebben goed gepresteerd. Er zijn deze middag veel mensen gespind, volgens mij komt dat door twee factoren: de hoge temperatuur die de hoeveelheid grip aantast, en op sommige plekken stond er een sterke wind die het moeilijker maakt om de wagen op de baan te houden.”

“Ik maakte een fout tijdens mijn eerste run deze middag en ging daardoor in een spin.” Zei Rubens Barrichello. “Ik was blij dat we de wagen terug in de garage kregen zodat ik nog eens buiten kon gaan voor drie extra ronden. Michael heeft veel meer gereden dus hebben we veel data om mee te werken. Zelfs met slechts drie ronden kan ik zeggen dat de wagen zeer competitief is.”

“Michael had nog wat “extra kilometers” omdat hij zijn motor uit Australi� kon gebruiken. Uiteindelijk hebben we geluk gehad dat we kunnen beschikken over deze data omdat Rubens spinde en een korte sessie had. De banden zullen hier cruciaal zijn en we moeten een compromis vinden tussen de snelste ronde en een hele race uithouden. De warmte lijkt geen probleem te zijn voor de banden, het is echt een zaak van slijtage.” Zei Ross Brawn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter