Ferrari waarschuwt hun rivalen dat de F2005 tot een seconde sneller zal zijn dan de F2004M waarmee ze aan het seizoen zijn begonnen. Normaal gezien zou de nieuwe wagen pas vanaf Spanje worden ingezet, maar zoals Ross Brawn eerder al zei kan dat ook vroeger gebeuren. Momenteel wordt de wagen door Luca Badoer getest, maar volgens Brawn zal de wagen pas ingezet worden wanneer Schumacher en Barrichello er tevreden mee zijn.

De prestatie die het team dit weekend neerzet zal mee bepalen wanneer de wagen in actie komt.
“We kunnen hem al in Bahrein inzetten, maar er zal veel afhangen van dit weekend en van volgende week wanneer onze beide race rijders de wagen mogen uitproberen.”

“Als we de race verliezen, en denken dat de nieuwe wagen het verschil zou hebben kunnen maken dan kunnen we de introductie vervroegen.”

Michael Schumacher is tot nu toe tevreden met de wagen van vorig jaar.
“De oude wagen is misschien een oude dame, maar ze ziet er nog goed uit en is nog steeds zeer snel.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter