Naar aanleiding van de problemen die bandenfabrikant Michelin dit weekend ondervindt, wordt er mogelijk een speciale safety-car procedure ingesteld. De teams die rijden op het Franse rubber zullen hoogstwaarschijnlijk met een hogere bandenspanning dan normaal moeten rijden, daarom hoopt McLaren teambaas Ron Dennis dat de teams akkoord gaan met een periode van drie ronden na een eventuele safety-car waarbij niet mag ingehaald worden.

Ron Dennis verklaart: ” We moeten ook rekening houden met met een eventuele safety car periode in de huidige situatie. Daarom hebben we de teams dan ook gevraagd de reglementen te overwegen en tijdelijk aan te passen. Zowat iedereen kampt met dezelfde problemen. We hebben dan ook voorgesteld om drie ronden onder een gele vlag te rijden nadat de safety-car is binnen gegaan, op die manier kunnen de banden terug op de juiste spanning gebracht worden voordat we de laatste bocht voor start/finish ingaan.  “

Om dit opmerkelijke voorstel ook daadwerkelijk in werking te brengen tijdens de GP, zullen alle teams hiermee unaniem akkoord moeten gaan. Dennis vertrouwt erop dat niet alleen de Michelin-teams maar ook de Bridgestones-teams, zijnde Ferrari, Jordan en Minardi met zijn voorstel akkoord zullen gaan.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!