We kunnen zonder meer stellen dat 2003 ��n van de spannendste F1 seizoenen is van de laatste jaren. Wat een spektakel hebben we al niet gehad. Z�lfs de race in Budapest die vaak als een parade wordt gezien doordat inhalen vrijwel onmogelijk is/was, gaf aardig wat vuurwerk te zien.

Nog drie races te gaan en drie rijders liggen in de strijd om de titel binnen twee punten van elkaar. Voor verdere statistieken over dit mooie seizoen, zie ook twee artikels hiervoor.

Maar waarom waren de tribunes bijna half leeg ?

Het zal er zeker niet aan liggen of de rijders tijdens de rijdersparade op de vrachtwagen wel of niet voldoende hun best doen om het publiek te groeten. Dit was een streng advies van meneer Ecclestone aan de coureurs…

Dit jaar hebben we in de F1 een nieuw kwalificatie systeem wat voor aardig wat verrassingen zorgde en zal zorgen. Regen, Renault en Bridgestone banden hebben ons kijkgenot verder verhoogd. Maar ja, leg dat maar eens uit aan organisatoren die klagen dat er ondanks alles meer plaatsen op de tribunes vrijblijven…Zouden zij zich realiseren dat men bijvoorbeeld bij Indy Races in de USA al voor 75 Euro op een goede plaats zit ? Bij de F1 hebben we het eerder over 175, 275 of zelf 375 Euro.

Dit economisch aspect buiten beschouwing gelaten, valt er ook op te merken dat er na de kwalificaties op Zaterdag tot aan het begin van de race op Zondag eigenlijk niets meer te zien valt van de F1 bolides. D��r moet aan gewerkt worden !

Stoddart stelde reeds voor op zondagochtend bijvoorbeeld F1 tweezitters tegen elkaar te laten racen, met coureurs en beroemdheden. Ecclestone gaat sinds kort nog verder: hij zou willen zien dat kwalificaties �n race op zondag worden gehouden. Wordt ongewijfeld en hopelijk vervolgd.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter