Een jaar geleden veranderde er veel voor de Nederlandse Formule 1-fan en voor Max Verstappen. Nederland had eindelijk haar Grand Prix-winnaar.

Het ging heel snel, na de Grand Prix in Sotsji. Een -blijkbaar- sluimerend onvrede over Daniil Kvyat kwam na de race tot een eruptie. De Rus had tot twee keer toe oud-Red Bull coureur Vettel geraakt in zijn poging om van zijn thuisrace een groot succes te maken.

Maar in plaats daarvan zat Kvyat opeens weer in een Toro Rosso naast Carlos Sainz jr., terwijl de 18 jaar en 228 dagen jonge Max Verstappen in de Red Bull naast Daniel Ricciardo werd geparkeerd.

Sindsdien staat die 15e mei van 2016 staat voor veel Formule 1-fans in het geheugen gegrift. Op die datum won Max Verstappen zijn eerste, en voorlopig enige, Grand Prix. Tijdens de wintertest was hij natuurlijk al even terug, maar komend weekend wordt het toch speciaal, zo liet de Nederlander weten.

Toch heeft Verstappen nauwelijks terug gedacht aan die meidag.

Eigenlijk alleen de laatste paar rondjes en de overwinning, dat was natuurlijk het mooiste van dat hele weekend, begint Verstappen op de vraag van wat hem nog het meeste bijstaat van zijn opmerkelijke debuut voor Red Bull vorig jaar. Om eerlijk te zijn denk ik daar niet te veel aan terug. Dat is geweest.

Dat laatste komt natuurlijk ook door de belabberde prestaties van de RB13.

Het is dan ook koffiedik kijken voor Verstappen. We moeten afwachten wat de updates ons brengen. Ik hoop dat we iets dichter bij de topteams zitten, of dat we ze in ieder geval kunnen volgen.

Intussen gaat het gerucht dat Red bull met een nieuwe auto naar Spanje komt. Er zou zoveel zijn vernieuwd dat de auto RB14 wordt genoemd…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

Leave a Reply

Your email address will not be published.