Vanaf komend seizoen zal er nog maar één Grand Prix in Spanje worden verreden. De circuits van Catalunya en Valencia zullen elkaar jaarlijks afwisselen, zo heeft Bernie Ecclestone laten weten.

Sinds het stratencircuit van Valencia zijn debuut maakte op de Formule 1-kalender in 2008 werd deze verreden onder de naam Grand Prix van Europa. Door slepende financiele problemen van zowel de organisatie van de race in Valencia als die van Catalunya is er nu dus besloten om beiden te laten rouleren, zoals de Duitse Grand Prix jaarlijks wisselt tussen de Nurburgring en de Hockenheimring.

Tevens komt er hierdoor ruimte op de kalender voor een andere race en zoals bekend wil Ecclestone de koningsklasse graag over de hele wereld laten racen. Het is een wereldkampioenschap en geen Europese titelstrijd, meent de Brit. We moeten dankbaar zijn dat we zo ver kunnen gaan.

Sinds de start van het wereldkampioenschap in 1950 is de Spaanse Grand Prix 43 keer verreden en is daarmee één van de vaste plekken op de kalender. De circuits van Pedralbes, Jarama, Montjuic, Jerez en Catalunya waren allen al gastheer van de Grand Prix van Spanje. Valencia zal zich dus eerdaags bij dat rijtje voegen.