Het voorbije weekend stond helemaal in het teken van Ferrari en Maserati tijdens de “Ferrari Maserati Days”. Gisteren kregen de toeschouwers naast het absoluut hoogtepunt, een Ferrari F1 demo met 12 bolides, meer dan 300 Ferrari’s en Masserati’s te zien. Dit dankzij de aanwezigheid van verschillende clubs die in totaal 3 uur rondjes mochten rijden tussen de wedstrijden door. Naast “gewone” wagens zaten er ook een hele hoop heuse race-wagens tussen van vervlogen tijden… .
Op sportief vlak was er wel het ��n en ander te beleven, er werden races gereden die meetelden voor het Europees Kampioenschap Vodafone Maserati, het Ferrari Challenge Pirelli-kampioenschap en de Shell Historic Challenge.

Europees Kampioenschap Vodafone Maserati
De Belgische gastrijders, Vanina Ickx en Didier Radigues, hadden lang uitzicht op de derde plaats maar een ongeplande extra pitsstop gooide roet in hun eten.

Uitslag
1 Alberto Cerrari
2 Andrea Palma
3 Notter/Cattori
4 Sergio Rota
5 Ravasio Alessi
6 Marco Lambertini

Stand
1 Andrea Palma 45 Ptn.
2 Alberto Cerrari 38 Ptn.
3 Notter/Cattori 36 Ptn.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter