Het is de periode van allerlei prijsuitreikingen, Allan McNish heeft eerder deze maand de Stewart Medal-award gewonnen. In zijn thuisland werd hij door de Scottish Motorsport Racing Club ge�erd voor zijn carri�re. Volgend jaar neemt de 34-jarige Schot plaats achter een DTM-stuur, enkele jaren geleden won hij in een Audi ook al de 24uren van LeMans en het American LeMans Championship. Hij kreeg de �Stewart Medal� uit handen van Sir Jackie himself, een prijs die naar de drievoudige Schotse wereldkampioen is vernoemd.

“Ik ben trots om deze prijs te ontvangen, om tot het selecte gezelschap van de club te behoren, en de Stewart Medal te ontvangen, als een van de drie enigen die de prijs hebben gekregen. Dat Sir Jackie zelf de prijs uitreikte maakte het extra speciaal. Ik heb altijd al erg veel steun vanuit Schotland gekregen, vooral dan van Hugh McCaig, David Leslie, Sir Jackie Stewart en natuurlijk ook mijn familie.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter