Pastor Maldonado verwacht volgend jaar een beter seizoen te hebben. Volgens de 26 Рjarige Venezolaan die dit jaar zijn debuut maakte in de Formule 1 en ̩̩n WK-punt scoorde was 2011 een moeilijk jaar voor Williams.

Ik heb vertrouwen in het team, slechter dan 2011 kan namelijk niet, aldus Maldonado. Als rookie had ik niet slechter kunnen beginnen, het is moeilijk te leren als niets naar behoren werkt. Ik denk toch dat ik het niet slecht heb gedaan, ik me goed verdedigd tegen Rubens Barrichello. Het was een leerjaar voor me.

Uiteindelijk scoorde Williams slechts 5 WK-punten, 36 WK-punten minder dan Toro Rosso. Ook wist Williams aan het einde van het seizoen de drie nieuwe teams (Lotus, Virgin, en HRT) soms maar net voor te blijven. Maldonado blijft volgend jaar bij Wiliams, wie hij als teamgenoot krijgt is nog niet bekend.

De grootste verandering bij Williams is de komst van technisch – directeur Mike Coughlan, hij vervangt Sam Michael die naar McLaren vertrok. Maldonado blijft vol vertrouwen:
Ik weet zeker dat het volgend jaar beter gaat. Ik hoop op een betere auto, zodat we altijd voor de punten kunnen gaan vechten.

By peter