Het Sauber team is in Imola om er drie dagen te testen, maar toen het gisteren voor de tweede dag op de baan wou komen had het af te rekenen met slecht weer. Door de barre kou en een grote hoeveelheid hemelvocht konden Jacques Villeneuve en Felipe Massa slechts respectievelijk 9 en 1 rondje(s) afleggen.

Door de koude kon de geplande bandentest niet doorgaan omdat de banden gewoon niet op temperatuur zouden komen. Dan een wagen naar buiten sturen zou veel te gevaarlijk zijn geweest. Ook de race simulatie van Jacques Villeneuve moest om dezelfde reden worden afgelast, zei Jacky Eeckelaert.

“Onder deze omstandigheden is testen veel te gevaarlijk, en bovendien nutteloos. We zien wel hoe het weer morgen is. We zijn wel blij dat we deze situatie niet op zaterdag hadden, want toen konden we wel zeer waardevolle data bij elkaar rijden.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter