Renault teambaas Flavio Briatore verstaat niet waarom er zo’n opschudding is over de “uitstapjes” van Kimi Ra�kkonen. Als de Fin voor hem zou racen zou hij er geen problemen mee hebben, tenzij dat hij het natuurlijk op de avond voor een race zou doen.

“Als Ra�kkonen mijn rijder was, dan had ik er geen problemen mee. We moeten inzien dat een jonge rijder geen robot is. Zo lang hij niet drink op de avond voor de race, waarom niet? Je wil geen piloten die boekhouders zijn, een piloot moet een persoonlijkheid hebben.”

Briatore gaat zelfs verder en zegt dat wat Kimi deed een “frisse wind” door de Formule1 laat blazen. Omdat het eindelijk toont dat hij een mens is en geen machine die geprogrammeerd is om het juiste te doen en te zeggen bij de media.

“Wat Ra�kkonen deed is een fris briesje. Misschien moet hij maar wat drank aangeboden worden voor hij in het vervolg met de pers spreekt. Je moet terug naar piloten als Nelson Piquet die een gewoon mens was. Naar Gerhard Berger, Riccardo Patrese, Nigel Mansell. Nu lijken alle jonge piloten alsof ze in elkaar gestoken werden. Ze zijn allemaal hetzelfde. Als ze uit hun overals zijn, herken ik 60% van hen niet meer. Vroeger kende ik ze allemaal, nu kan ik soms zelfs hun namen niet uitspreken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter