Diverse teambazen schuiven momenteel nogal ongemakkelijk op hun stoel nadat bekend werd dat de technische FIA-baas Marcin Budkowski met ingang van 2018 voor Renault gaat werken.

Vrijdagochtend kwamen tussen de eerste en tweede vrije training de teambazen van de zes grootste teams bij elkaar om de zaak en vooral de gevolgen er van met elkaar te bespreken. Steeds meer stemmen gaan op die er van overtuigd zijn dat Budkowski ontslag heeft genomen bij de FIA met het aanbod van Renault reeds op zak.

Volgens zijn contract bij de FIA zou dat al kunnen na een periode van drie maanden.

Renault lijkt hiermee dus een opportunistische doch briljante slag geslagen te hebben, door een technische man binnen te halen die de nodige ins en outs weet over de bolides van álle concurrenten.

Niet dat de overige teams dit zonder slag of stoot over hun kant laten gaan. Christian Horner verwoordde het zo:

Wij delen onze geheimen met de FIA omdat deze dat van ons verlangt. Mensen zoals Marcin beoordelen die gegevens, en dat is zijn werk. In onze ogen is het echter onbestaanbaar dat Marcin die geheimen mee neemt naar een andere werkgever. Hij is op de hoogste van een ieders ideeën voor de auto’s van komend jaar. Het kan niet zo zijn dat hij drie maanden na zijn vertrek bij de FIA met alle kennis die hij heeft van de concurrentie voor een team aan de slag gaat.

Goed werk dus van Renault, maar ze moeten nog maar afwachten of de FIA niet alsnog ingrijpt..