Sauber is hard op weg om Sergey Sirotkin klaar te stomen voor de Formule 1. Afgelopen vrijdag reed de jonge Rus met een Sauber uit 2013 over een 700 meter lang stuk van het nieuwe Russische circuit in Sochi.Dit waren mijn eerste meters in een Formule 1 wagen en dat is een bijzonder moment, vertelde de Rus na afloop.

Of dit echt de eerste meters van Sirotkin in een F1 bolide waren wordt stevig betwist. Volgens berichten zou de tiener al eerder meters hebben gemaakt op het Italiaanse circuit van Vairano. Wat we in ieder geval wel met zekerheid kunnen zeggen is dat Sirotkin binnenkort weer naar Italië zal afreizen voor een test.

Sergej Sirotkin zal namelijk binnenkort in Italië een Ferrari testen. Ferrari is de motorleverancier van Sauber en daardoor mag de Rus op het circuit in Fiorano een Ferrari besturen. Tijdens deze test zal Sirotkin proberen zijn F1 super licentie te bemachtigen. Eigenlijk is het maar een formaliteit, vertelt Sirotkin over het behalen van het Formule 1 rijbewijs. We hebben twee dagen om de race pace over 300 kilometer te laten zien.

Ik neem het allemaal erg serieus, maar ik ben er niet bang voor. Ik geloof in mezelf en ik vertrouw erop dat ik het ga halen, vertelt de 18 jarige coureur aan f1news.ru.