Silverstone zal in 2005 dan toch het Formule1 circus over de vloer krijgen. Vandaag hebben Bernie Ecclestone en de BRDC een overeenkomst gesloten voor vijf jaar. Morgen zal de kalender voor 2005 worden bekend gemaakt door de FIA.

De Britse GP werd lange tijd onder vuur genomen door Ecclestone. In november leek het erop dat de twee partijen een overeenkomst hadden gesloten, maar Ecclestone kwam daar op terug en eiste dat de BRDC de race zou blijven promoten.

De BRDC had het circuit geleasd aan de Amerikaanse firma Interpublic. Het was de bedoeling dat het bedrijf de race zou promoten, maar zij verkochten de rechten door aan Ecclestone voor een slordige 70 miljoen Euro.

“Nu we de rechten terug in handen hebben kan de club werken aan de toekomst en het circuit verder ontwikkelen.”

Aldus BRDC voorzitter Bellm.

“Ik ben zeer blij dat we met de hulp van BRDC voorzitter Ray Bellm een vijfjarige overeenkomst hebben kunnen sluiten met Silverstone.”

Zei Bernie in een zeer korte persmededeling.

Verwacht wordt dat Silverstone de plek van Magny Cours op de kalender zal in nemen. Zo komt het niet tegenover Wimbledon te staan. Groot-Brittanni� had de eer om de allereerste F1 Grand Prix ooit te organiseren, en ontbrak sindsdien nog nooit op de kalender.

De Britse minister van sport – Richard Caborn – was opgetogen over de overeenkomst.

“Vandaag is het een geweldige dag voor de Britse motorindustrie. We werkten al een tijdje samen met de EMDA en de lokale autoriteiten om een industri�le cluster te vormen in de buurt van Silverstone. Dit akkoord geeft de teams die vanuit het Verenigd Koninkrijk werken een zekerheid op lange termijn. Het geeft ook de kans aan anderen om zich hier te vestigen.”

Ecclestone vergeleek Silverstone ooit als een “plaatselijke kermis die zich voordoet als evenement met wereldklasse” en had constant kritiek op de BRDC, ondanks het feit dat hij er zelf lid van is.
De meeste verkeersproblemen van Silverstone zijn opgelost door nieuwe wegen aan te leggen, maar de faciliteiten op het circuit zijn ondermaats in vergelijking met circuits als China, Bahrein en Maleisi�.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter