Het gevecht om het vrije zitje bij Williams blijft aanhouden, vandaag (vrijdag) zullen Pizzonia en Heidfeld het tegen elkaar opnemen op het Spaanse Jerez circuit.
Deze test zou wel eens kunnen uitmaken wie er uiteindelijk het zitje zal krijgen.

Een woordvoerder van het Williams team heeft echter al laten weten dat het niet zal gaan om een shoot out.

De woordvoerder:

“Wij blijven het verder bekijken hoe Heidfeld evalueert ten opzichte van Antonio. De twee zullen op hetzelfde moment op het circuit rijden, maar we weten al heel goed tot wat Pizzonia in staat is.
We hebben ook nog heel wat onderdelen dat we moeten uittesten en daar hebben we onze handen vol mee, het is dus niet alleen een evaluatie van de piloten.”

Pizzonia is ondertussen een heel seizoen testrijder geweest bij het Williams team en is ingevallen voor de gekwetste Ralf Schumacher, dus dat geeft dat de Braziliaan al heel wat ervaring heeft met de BMW Williams.
Nick Heidfeld kan dan weer een langere staat van dienst in het F1 voorleggen, maar mist de nodige ervaring met de BMW Williams.

Deze week heeft Heidfeld wel een zeer goede indruk nagelaten op race ingenieur Tony Ross, de Duitser wist een mooie prestatie neer te zetten in natte omstandigheden.

Wie het uiteindelijk gaat worden is nog onzeker, maar Heidfeld lijkt over goede kaarten te beschikken, hij zou een sterke kunnen krijgen van het Duitse BMW.
Toch lijkt het verdacht veel op een shoot out

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter