Het Silly Season voor 2013 is definitief op gang geholpen door Jean-Louis Monet. Lewis Hamilton heeft besloten McLaren te verlaten, zo claimt de Franse tv-commentator namelijk in zijn column in Auto Plus.

Volgens de Fransman heeft een welingelichte bron hem ingefluisterd dat de wereldkampioen van 2008 een vijfjarige aanbieding van maar liefst 30 miljoen dollar per jaar heeft afgeslagen omdat hij het zat zou zijn bij het team uit Woking. Als de situatie bij zijn team niet snel zal verbeteren zou Hamilton zelfs overwegen nog eerder de benen te nemen.

Na afloop van de Grand Prix van Monaco meldden de Britse kranten al dat Hamilton boos was op zijn team en zich herhaaldelijk liet ontvallen dat het ‘team veel werk te doen heeft zodat ze geen fouten meer maken en de snelheid terugkomt.’ Monet claimt zelfs dat McLaren inmiddels al contact opgenomen heeft met Force India-coureur Paul di Resta, die opmerkelijk genoeg door Lewis’ vader Anthony Hamilton wordt begeleid.

Hoet betrouwbaar de geclaimde bron van Monet is, is vooralsnog onbekend. We moeten het doen met Monet’s woorden. Maar mocht de bron betrouwbaar blijken zal het Silly Season dit jaar in ieder geval de moeite waard zijn…