Dit seizoen zal het F1-circus twee nieuwe circuits aandoen, ��n daarvan is gelegen in China en daarom dat we dit we circuit eens nader zullen bekijken.

Zoals we al weten is Hermann Tilke de ontwerper van de meest recente racetracks binnen de Formule 1, zo is ook het circuit van Bahrein en Shanghai van zijn hand, maar dat zijn niet de enige circuits die van zijn hand komen.

Of het nu gaat om een compleet nieuw circuit te ontwerpen of het hertekenen van de bestaande circuits, in de meeste gevallen zal je de naam Tilke tegenkomen.

Om je een gedacht te geven van zijn kunnen.
Deze circuits zijn compleet van zijn hand:
Sepang, Bahrein en Shanghai.
De volgende circuits zijn aangepast door Tilke:
A1-ring, Barcelona, Hockenheimring, N�rburgring, Sachsenring en Zandvoort.

Met andere woorden, de man is niet aan zijn eerste huzarenstuk toe, ook dit keer zullen we van hem weer een modern stukje architectuur mogen bewonderen, zowel in Bahrein als Shanghai.

Een paar punten die leuk zijn om te weten over het Shanghai International Circuit:

1/ Voor de hoofdtribune zal er zo een 12.000 ton staal gebruikt worden.

2/ Het aantal arbeiders bedraagt zo een 8000 man, deze werken in een ploegensysteem, dat wil zeggen dat er ongeveer steeds 3000 arbeiders bezig zijn aan het circuit, dat 24 op 24.

3/ De ondergrond van het circuit bestaat uit 40.000 structurele kolommen, deze dienen als basis voor de 320.000 kubieke meters EPS lichtgewicht tarmac.

4/ Er zullen zo een 200.000 toeschouwers de race live kunnen volgen.

5/ De bodem is zo zacht dat men de eerste 12 maand van de constructie de bodem moest bewerken om de tribunes te kunnen houden.

6/ Het circuit zal bereikbaar zijn via zes expreswegen en een metrolijn, langs twee kanten van het circuit zal een ondergronds metrostation te vinden zijn.

7/ Traditionele Chinese invloeden zullen overvloedig aanwezig zijn op en rond het circuit, de gebouwen voor de teams zullen in het midden van een meer gepositioneerd zijn.

8/ De complete lengte van het circuit zal 5,4 kilometer bedragen.

9/ De hele infrastructuur zal zo een 5,3 vierkante meter in beslag nemen, hiervan neemt het circuit zelf 2,5 vierkante kilometer voor zijn rekening.

Foto�s: http://www.tilke.com/HTML_E/frame1.htm
Bron: F1 magazine

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter