Er wordt gefluisterd dat Bruno Senna eerdaags Nick Heidfeld wel eens zou kunnen gaan vervangen bij het team van Renault. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport heeft team eigenaar Gerard Lopez recent een aantal dagen doorgebacht in Senna’s thuisland Brazilie.

De Luxemburgse zakenman zou in het zuid-Amerikaanse land op zoek zijn geweest naar sponsoren nu Senna mogelijk in zou kunnen stappen bij zijn team. De positie van Nick Heidfeld, vervanger van de geblesseerde Robert Kubica, zou door de matige resultaten onder druk staan.

Volgens Renault heeft het team geen financiele zorgen, maar het Duitse blad claimt dat het team wanhopig juist op zoek is naar extra inkomsten, omdat lopende rekeningen niet meer kunnen worden voldaan.

Het lijkt erop dat de positie van Nick Heidfeld overigens niet onder onmiddelijke druk staat. Zo was teambaas Eric Boullier tevreden over de prestatie van de 34-jarige Duitser in Canada, ondanks dat Heidfeld zijn Renault kapot reed op de achterkant van Kamui Kobayashi’s Sauber.

Tot aan de crash, reed Nick geweldig, meent Boullier.