Jenson Button is niet op zoek naar een meerjarig contract bij zijn huidige werkgever McLaren. De voormalig wereldkampioen, die afgelopen zondag op indrukwekkende wijze de Canadese Grand Prix won, zegt nog geen gesprekken te hebben gevoerd met de teamleiding.

McLaren heeft een optie op mij voor volgend jaar. Dat is alles wat ik weet. Een aantal collega’s hebben recent langdurige contracten afgeloten, maar ik vind het wel prettig dat mijn toekomst nog open is, refereert Button aan de contractverlengingen van Sebastian Vettel bij RedBull en Fernando Alonso bij Ferrari.

Voor mij heeft het ook niet zo veel zin om voor meerdere jaren te tekenen, want ik weet nog niet eens wat ik over een paar jaar wil doen. Ik kan me niet voorstellen als 40-jarige nog te racen, zegt de 31-jarige Brit.

Teambaas Martin Whitmarsh zou een langer verblijf van Button bij zijn team in ieder geval toejuichen. Als Jenson zich nog een aantal jaren aan ons wil binden, denk ik dat we er snel uit zullen zijn.


De tienvoudig Grand Prix winnaar wil graag nog een keer de wereldtitel winnen maar mocht dat nooit meer gebeuren zou hij daar goed mee kunnen leven. Die titel voelt nog steeds als gisteren, aldus Button.

En dat zal nog steeds zo zijn als ik oud en grijs ben. Als ik nooit meer een kampioenschap zou winnen zal ik zeker niet het gevoel hebben dat er iets mist. Maar de honger naar zeges verdwijnt niet zo snel. Ik zal stoppen als ik geen zin meer heb om die rondjes te rijden of wanneer ik gewoon niet snel genoeg meer ben.