Bruno Senna behaalde een zesde plaats in Maleisië. Daarmee hoopt hij de monden van zijn criticasters te hebben gesnoerd: Ik wil bewijzen dat ik in de Formule 1 thuishoor.

Senna, die dit jaar voor Williams rijdt, wordt niet alleen stelselmatig met zijn beroemde oom vergeleken. De Braziliaan wordt ook regelmatig ervan beschuldigd, te teren op zijn beroemde achternaam en dat hij daarnaast veel te danken zou hebben aan op die naam gebaseerde sponsorgeld.

Met de zesde plaats hoop de coureur de kritiek enigszins te hebben bestreden: Ik hoop dat dit resultaat ervoor heeft gezorgd, dat men minder redenen heeft om over mij te klagen. Het is begrijpelijk dat er mensen zijn die kritiek hebben. Zelfs Vettel kreeg vorig jaar kritiek te verduren om de meest uiteenlopende redenen.

Het resultaat van Bruno mocht er inderdaad wezen. Vlak na de start van de race raakte Senna betrokken bij een aanvaring en knokte hij zich vanaf de laatste positie, onder verraderlijke natte omstandigheden, een weg terug in de punten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *