De Ferrari SF90 geldt sinds het begin van het seizoen als een van de snelste auto op de Formule 1-grid.

Zoniet, de snelste.

Toch hebben zowel Vettel als zijn teamgenoot Charles Leclerc dit seizoen nog geen overwinning geboekt.

Materiaalpech, eigen fouten of een slechte strategie kostten het oudste team van de Formule 1 telkens een goede kans op een overwinning.

Maar Sebastian Vettel gelooft er nog in: Ik ben ervan overtuigd dat we dit jaar nog gaan winnen. We geven niet op en blijven pushen met de ontwikkeling van de auto, zo vertelt hij de Zwitserse Blick.

Het is te hopen voor de Italianen, want niet alleen blijft Mercedes onbereikbaar. Ferrari heeft nu ook meer te stellen aan Red Bull, dat sterk profiteert van de ontwikkelingsdrift van het Japanse Honda.

Ferrari wordt door de concurrenten getipt als grote kanshebber in België, vanwege de hoge topsnelheid en vermogen van de SF90. Daar moeten de Italianen het dit jaar van hebben, want in de bochten laat Ferrari te veel liggen.

Wie Ferrari graag competitiever ziet worden, is kampioenschapleider Lewis Hamilton. Die is de spreekwoordelijke derde hond die ervandoor zal gaan met zijn (zesde) been…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!