Dankzij motorleverancier Honda hoeft Red Bull geen angst meer te hebben voor snelle circuits.

De werkgever van Max Verstappen kwam in de afgelopen seizoenen meestal tekort op hogesnelheidsbanen, maar volgens het team is dat nu niet meer het geval.

Red Bull verruilde motorleverancier Renault afgelopen winter voor Honda.

Met de Japanse krachtbron achter in zijn auto beleefde kopman Max Verstappen zijn beste eerste seizoenshelft uit zijn Formule 1-loopbaan.

Max boekte al twee zeges en staat met 181 punten derde in het kampioenschap, achter Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Naast de snelheid heeft Honda ook de betrouwbaarheid op orde. Verstappen haalde dit seizoen tot dusver in alle twaalf Grands Prix de finish.

Voormalig teamgenoot Gasly bleef daarin te ver achter, hetgeen Red Bull gewoon punten kost in het kampioenschap voor de team.

Zeker nu Red Bull om de tweede positie kan vechten met Ferrari.

Vanaf de komende Grand Prix mag debutant Alexander Albon het gaan proberen…


Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!