De Duitse coureur weet nog niet of Max Verstappen in 2017 al zover zal zijn dat hij geschikt is om piloot te worden van een Ferrari.

Het is een publiek geheim dat Kimi Räikönnens contract afloopt aan het eind van het komend seizoen en dat zijn resultaten in 2015 significant minder waren dan die van teamgenoot Vettel. Speculaties in de internationale pers dat Max Verstappen aan het eind van komend seizoen naar Mercedes of Ferrari zou kunnen vertrekken werden bijvoorbeeld gevoed door een bezoekje van Max, diens manager en zijn coach en vader Jos aan de CEO van Mercedes AMG Toto Wolff voorafgaand aan de Grand Prix van Japan. Dat werd aan de media verkocht als een beleefdheidsbezoek, maar toch… Red Bulls’ hoofd talentenprogramma Marko verwees al die speculaties naar het land der fabelen met de opmerking: “Max heeft bij Red Bull een doorlopend contract.”

Sebastian Vettel werd onder andere hierover ondervraagd door de Spaanse sportkrant Marca en hij zei daarover het volgende:
“In ieder geval rijdt Kimi nog bij Ferrari volgend jaar. Wat er daarna gaat gebeuren weet ik niet. Ik hoop eigenlijk dat Kimi blijft. Maar er zitten veel goede rijders aan te komen, de een nog jonger dan de andere. Ik voel me heel goed bij Ferrari en ik kan gelukkig zeggen, dat ik vorig jaar de goede keuze heb gemaakt. Max Verstappen heeft dan wel drie prijzen op het FIA gala in de wacht gesleept, en sommigen vergeleken hem al met Michael Schumacher, maar daarmee is hij er nog lang niet, hij is erg jong, nog jonger zelfs dan ik toen ik debuteerde en hij heeft nog een lange weg te gaan. Hij heeft het wel erg goed gedaan en felicitaties zijn op zijn plaats.”

Over Carlos Sainz zei Vettel nog:
“Het was een moeilijke seizoen voor hem. De druk in F1 is groot en je moet laten zien dat je snel bent. Ik weet dat hij erg snel is, we hebben bij Red Bull een tijd samengewerkt (Carlos Sainz deed ontwikkelingswerk op de simulator in Milton Keys in de periode 2013-2014) en hij is een geweldige kerel.”

“Maar helaas liet zijn auto hem erg vaak in de steek afgelopen seizoen en hij kon vooral in de races zijn potentieel niet tonen. Ik ben ervan overtuigd, dat 2016 voor hem een beter jaar gaat worden. Hij is voor mij een van de beste van de jongere generatie en we moeten zeker een oog op hem houden voor de toekomst.”