Na de voor Ferrari tegenvallende race in Valencia, hebben verschillende kopstukken van het Italiaanse team zich negatief uitgesproken over de wedstrijdleiding.

Voorval

In de race ontstond een safety-car situatie door een ongeluk van Mark Webber tegen Heikki Kovalainen. De safety-car kwam net voor de McLaren van Lewis Hamilton de baan op, waarna de coureur deze met enige twijfeling besloot in te halen. Dit was in strijd met de safety-car regels, en er volgde een drive-through penalty. De stewards van de race deden er ongeveer 20 minuten over om tot dit besluit te komen. Met als gevolg dat de voorsprong van Hamilton groot genoeg was om zijn positie vast te houden na zijn straf. Hamilton werd tweede, en Alonso eindigde als negende.

Reactie Ferrari

Na afloop van de race spraken beide Ferrari coureurs, kritisch over de beslissing van de stewards omtrent dit voorval. Ferrari suggereert dat de race gemanipuleerd is.

Degene die de regels respecteren worden negende, en degene die dat niet doen worden tweede, vertelde Alonso aan de Spaanse sportwebsite as.com.

Een replay bekijken blijkt een ingewikkelde zaak, je hebt daar veel ronden voor nodig, sprak de Spanjaard sarcastisch.

De beslissingen van de stewards waren volledig verkeerd,zei Massa na afloop van de race.

Luca di Montezemolo noemde het voorval ,heel serieus en onacceptabel.

De vice-president Piero Ferrari sprak van eenvalse race.

Verder plaatste Ferrari provocatief wat citaten van boze fans op hun website, om zo de stem van de Tifosi ten gehore te brengen. Hamilton is een leugenaar en een valsspeler, valt hier onder andere te lezen.

Reactie FIA

De FIA heeft vooralsnog niet officieel gereageerd op de woede uitbarstingen van Ferrari, maar geruchten zijn er wel. Zo was er in The Guardian te lezen dat verschillende kopstukken bij de FIA,“not amused” waren door de diverse uitlatingen. Dit word gezien als de eerste grote test van Jean Todt sinds hij aan het roer staat bij de FIA. De vraag is dan ook of de Fransman en de zijne, deze uitlatingen onbeantwoord laat of dat er eventueel sancties gaan volgen.

Wordt ongetwijfeld vervolgd…