Gaat Michael Schumacher in Hongarije zijn twaalfde zege van het seizoen boeken? Het lijkt er op dat Ferrari langzaam maar zeker zijn voorsprong ziet slinken. Het lukt niet meer met twee vingers in de neus.

Hongarije was vorig jaar een vernederende race voor Michael Schumacher. Hij werd er namelijk op een ronde gezet door winnaar Fernando Alonso. De Duitser wil nu vast zijn gram gaan halen en de concurrentie laten zien dat hij ook hier kan winnen. Hij heeft volgens Mark Webber echter ��n groot probleem op de Hungaroring: hij rijdt met Bridgestone banden.

Zou de concurrentie er dan eindelijk weer in slagen om de dominante Duitser te verslaan? Mark Webber:

“Ferrari is beter in vorm dan vorig jaar, ze zullen daarom ook hier weer sterk voor de dag komen. Maar makkelijk wordt het zeker niet. Michael zal er voor moeten werken, zoals hij ook al aan de bak moest in de meeste races dit jaar. De banden zullen erg belangrijk blijken. Vorig jaar werd Michael hier op een ronde gezet. De Bridgestones zijn hier zeker niet in het voordeel. En laat de concurrentie nou op Michelins staan.”

Wat verwacht de toekomstige Williams coureur van zijn eigen race?

“De wagen van Jaguar gaat erg goed dit jaar, zeker nu midden in het seizoen. Beide wagens komen aan de finish. Het zou wel lekker geweest zijn als we deze betrouwbaarheid ook in het begin van het seizoen gehad hadden. Laten we maar hopen dat we in het laatste deel van het seizoen nog wat moois kunnen doen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!