De F1 staat op een belangrijk moment in de geschiedenis van de sport. In de volgende weken worden revolutionaire reglementswijzigingen doorgevoerd zoals de 2.4 liter V8 motor, de terugkeer naar 1 banden leverancier en het verbieden van bandenwissels tijdens een race.

Maar in de komende jaren moeten we ook vaarwel zeggen tegen de grootste iconen van de huidige generatie. Onder hen is ook Frank Williams, hij kondigde eerder al aan dat hij binnen de vijf jaar op pensioen gaat.

Vorige maand zei Ron Dennis nog dat zijn contract loopt tot 2006. Daarna wil hij andere dingen doen.
McLaren zal dan niet alleen Ron moeten missen, want Adrian Newey heeft zijn hart verkocht aan het ontwerpen van een boot (of is het schip?) voor de America’s Cup zeilrace.

Ook Ferrari zal in de komende jaren topmensen zien vertrekken. Michael Schumacher’s contract loopt af in 2006, het kan zijn dat hij daarna nog doorgaat maar zou dan al 37 jaar zijn.
Het brein achter de beste wagen van het moment zal ook in 2006 een punt zetten achter zijn problemen. Rory Byrne wou in ‘96 al gaan duiken in Thailand maar kon de uitdaging van Todt en Schumacher niet aan zich voorbij laten gaan. De Zuid Afrikaan zal in november 2006 ergens in de zee de pracht en praal van de koraalriffen bekijken.

Jean Todt is al meer dan 10 jaar de baas van de sportvleugel van Ferrari, een unicum als je weet dat ze bij Ferrari tijdens de jaren 70 en 80 voor de gemakkelijkheid een speciale wipplank hadden ge�nstalleerd in het kantoor van de grote baas van de Gestione Sportiva, dat spaarde namelijk veel tijd uit�

Je mag dus verwachten dat Ferrari eind 2006 afscheid neemt van een gouden generatie: Schumacher, Todt, Brawn en Byrne.

Ook de FIA zal eind volgend jaar, of was het nu dit jaar, afscheid nemen van Max Mosley. Mosley weet het zelf nog niet, maar ga er maar van uit dat het volgend jaar is.
En Ecclestone? Hij zal het niet toegeven, maar ook hij denkt aan stoppen van “zodra hij een geschikte opvolger heeft gevonden”. CV’s kan je kwijt bij de FOM.

Met zoveel mensen die vertrekken zou je bijna vergeten dat we helse gevechten zullen krijgen tussen Alonso, Raikkonen, en wie weet Bas Leinders. Een Belg mag hopen, nietwaar…

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter