Met het oog op de komende twee Grote Prijzen, die van Frankrijk en die van Groot-Brittanni�, die snel op mekaar volgen, heeft Michael Schumacher vorige week twee dagen getest op het circuit van Barcelona. De zevenvoudige wereldkampioen werkte aan afstellingen, banden en het kleinste detail voor deze twee races.

Schumi viert feestEn hij is er tevreden over: “We hebben een goede vooruitgang geboekt in Barcelona. Ik denk niet dat we een grote sprong voorwaarts kunnen maken, maar we kunnen het zeker beter doen.”

Over de titelstrijd wou Michael ook wel wat kwijt, zeker na de “race” in Amerika waar Ferrari de dubbel scoorde, overigens de eerste keer dat een team daar dit seizoen in slaagde. “Daar ben ik zeer tevreden over. Het wil zeggen dat we grote vooruitgang hebben gemaakt. De titelrace is nu een beetje meer open voor ons, aangezien Canada en de Verenigde Staten goed waren voor ons.”

“We moeten echter vermijden t� optimistisch te worden,” ging Schumi verder. “De kloof met de leider, Fernando Alonso, is groot. De weg is nog lang. Maar we zitten nu tenminste in een betere situatie in het kampioenschap. Dit is toe te wijden aan onszelf, aangezien we nooit gestopt zijn te vechten, en we in de toekomst ook niet zullen stoppen.”

Er staan nu vier races op het programma in de komende vijf weken. Juli wordt een belangrijke maand, denk je dan, maar daar is Schumacher minder van overtuigd: “Er zijn dit jaar zo veel races, zelfs na juli, dat het geen steek houdt te zeggen dat volgende maand beslissend wordt. We zullen ons best proberen te doen in Magny Cours, en zien wat we eruit kunnen krijgen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter