Hij mag misschien niet 100% overtuigd zijn dat de eerste GP’s van 2005 op dezelfde manier zullen verlopen als vorig seizoen, maar toch is Michael Schumacher tevreden over de betrouwbaarheid van de nieuwe hybride Ferrari.

De interim wagen zal slechts de eerste vier races van het seizoen worden ingezet om te voldoen aan de nieuwe motor en a�rodynamische regels, maar betrouwbaarheid zal een beslissende rol spelen. Toch laten de tijden van de F2004M een beetje te wensen over, en velen denken dat Ferrari een vergissing begaat door niet te starten met de F2005.

“Uiteindelijk gaat het maar om een cosmetische aanpassing aan de wagen van vorig jaar. Dat betekend dat we niet moeten werken aan betrouwbaarheid programma’s. We moeten natuurlijk wel de banden en de motor testen. De rest is niet echt belangrijk, daarom dat we niet veel belang hechten aan de tijden. Dat zal pas beginnen wanneer we met de nieuwe wagen testen.”

Ondanks de snelle tijden van McLaren en Renault tijdens de wintertests is Schumacher niet echt van zijn lood geslagen. Ander seizoen, zelfde tegenstand zeg maar.

“Er is niets anders dan wat ik verwacht had, als ik zo eerlijk mag zijn. Diegene die vorig jaar sterk waren, zijn dat nog steeds. Renault is misschien wat sterker dan vorig jaar, ze zijn duidelijk van hun probleem af. Maar we denken ook aan Mercedes-Benz, BMW en Honda.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter