Robert Doornbos vorig jaarRobert Doornbos vorig jaarJordan heeft vorige week zijn rijdersduo voorgesteld, en Robert Doornbos was niet uitgenodigd op het evenement. Met andere woorden, hij heeft geen zitje kunnen vastleggen bij het team.

Het lid van de achterhoede koos voor twee complete rookies, en dat is volgens vele een vergissing. Zeker terwijl hun derde rijder van vorig jaar toch een beetje ervaring had in een Formule1 wagen. Kan het je dan verbazen dat Doornbos door velen aanzien wordt als een betere optie?

Zeker omdat Doornbos tijdens de drie laatste GP’s van het seizoen een prima invalbeurt heeft gemaakt. Hij zette mooie tijden neer, en iedereen verwachtte dat hij daarvoor beloond zou worden met een zitje, maar het is totaal anders uitgedraaid.

“Toen het nieuws me donderdagochtend bereikte was ik compleet van de kaart. De laatste maanden heeft mijn management alles gedaan om een racezitje te pakken te krijgen bij het team. Vorige week hadden we zelfs alle ingredi�nten in huis om de deal af te sluiten. Hoewel de beslissing bij het team lag was ik er vrij zeker van dat ik in Melbourne op de grid zou staan.”

Wat gaat de Nederlander nu doen? Er is nog slechts 1 zitje vrij. Maar Nicolas Kiesa zal naar alle waarschijnlijkheid plaatsnemen in de Minardi. Dan blijven er enkel nog testzitjes over, tenzij hij naar een andere formule overstapt.

“Nu Kolles en Carlin beslist hebben om Karthikeyan en Monteiro vast te leggen moeten we naar plan B gaan. Momenteel ben ik nog gefocust op de F1 voor 2005. Mijn management is al begonnen om met Jordan te praten over een testzitje. Maar we zijn opzoek naar toekomstige mogelijkheden bij andere teams. Als het niet lukt in 2005, dan stellen we het uit naar 2006. Ik heb de laatste dagen veel aanbiedingen gekregen van andere reeksen, maar mijn gevoel zegt dat ik momenteel nog in de F1 moet zoeken.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter