Van Button is geweten dat hij soms krasse uitspraken durft doen en vandaag is niets minder waar. Volgens Button is het grootste verschil tussen Michael Schumacher en de rest van het veld zijn wagen, niet zijn rijkunsten. De jonge Brits is ervan overtuigd dat indien een andere toprijder het zitje van de 7-voudig wereldkampioen zou innemen, hij het veld zou domineren.

“Er is helemaal geen sprake van dat Michael op een ander niveau zit,” vertelde Button in The Sun“Wanneer Kimi en Juan Pablo zeggen dat hij de te verslagen persoon is, dan hebben ze gelijk. Maar als zij in dezelfde situatie als Michael zouden zitten, dan zouden ze direct de overwinningen aan elkaar rijgen. Michael is niet onverslaanbaar. De positie waarin hij zit geeft hem vertrouwen en hij kan zich ontspannen. Hij moet zich nergens zorgen over maken.”

Button eindigde met BAR tweede in het constructeurkampioenschap. Volgens de jonge Brit was niet enkel het puntenverschil met Ferrari groot, maar was ook het prestatieverschil met Ferrari immens.

“In Monza was het gewoon verbazingwekkend hoe makkelijk Michael me kon inhalen. Het leek wel alsof ik in een van de traagste wagens reed en hij me op een ronde aan het zetten was,”

aldus Button.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter