Ferrari kwalificeerde zich vandaag als zesde (Barrichello) en tiende (Schumacher). Beide rijders schuiven op de grid een plaatsje naar voor omdat Kimi R�ikk�nen naar achteren verschuift.

Rubens BarrichelloRubens Barrichello reed een goed rondje en zegt er het volgende over: “Ik ben vrij blij met deze kwalificatieprestatie aangezien een plaats op de derde rij van de grid niet zo slecht is. Ik heb alles gegeven in m’n ronde. Het is duidelijk dat we nog steeds niet in positie zijn om voor de pole te vechten en natuurlijk ben ik daar niet zo blij mee. Maar ik denk dat we een goede racesnelheid zullen hebben, gedeeltelijk omdat de Bridgestone-banden die we hier hebben competitiever zouden moeten zijn dan die van Magny-Cours. Dus is het een geval van het gaan voor een aanvallende strategie, een agressieve rit en proberen een goed resultaat te krijgen!”

Michael Schumacher was minder tevreden. Zijn eerste sector was sterk, maar dan verloor hij telkens een halve seconde per sector. Dat lag vooral aan de bandendruk in z’n achterbanden, die ongewenst veel steeg. Schumi zei dan ook: “Ik ben niet zo blij met mijn ronde, vooral de derde sector. Daar had ik problemen aangezien de wagen niet reageerde zoals hij zou moeten. Aan het einde van mijn ronde, kwam de druk in de achterbanden een beetje te veel omhoog, wat het tekort aan grip en het overmatige glijden verklaart. We zullen moeten uitzoeken waarom.”

“Ik had ook een moeilijk moment in de tweede sector,” zo ging de zevenvoudige wereldkampioen verder, “maar dat kostte me niet veel tijd. Morgen starten vanop de vijfde rij wordt zeker een geval van reageren op hoe de race zich ontplooit en niet van aanvallen.”

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter