Ondanks alle pech die het Ferrari-team al heeft gehad dit seizoen, geeft Michael Schumacher de hoop op de titel nog niet op. Zondag viel de Duitser uit met mechanische problemen, voor hem was dat al drie jaar geleden. Dat wil dus zeggen dat er voor Ferrari wel degelijk wat mis is…

Schumi in BahreinSchumacher geeft wel toe dat zijn uitvalbeurt niet te maken had met zand of brokstukken die terechtgekomen waren in de radiator, maar dat het wel degelijk ging om een hydraulisch probleem. Hij zei tegen zijn website: “Ja, moeten opgeven is meer dan jammer. Eerst dacht ik dat het zou kunnen geweest zijn door alle kleine stukjes vuil die rondvlogen in de eerste ronde.”

“Dat was echter niet de reden voor het hydraulisch probleem, zoals we ontdekt hebben tijdens onze inspecties (van de wagen, red.).”

De hoop is echter nog niet helemaal wagge�bd bij de Duitser: “Maar ik kan nog steeds vele positieve dingen zien van dit weekend in Bahrein. We hebben ten opzichte van Maleisi� grote vooruitgang geboekt op vele vlakken, en we konden absoluut strijden. Dus hebben we vertrouwen voor de volgende races, en we weten dat we zullen terugvechten.”

“Ik ben er zeker van dat we in de F2005 enkele races zullen winnen dit seizoen.”

Feit is wel dat Schumi al 24 punten achterstand heeft op WK-leider Fernando Alonso, een moeilijke kloof om te overbruggen. Moeilijk te overbruggen, maar niet onmogelijk: “Natuurlijk niet,” verklaart Schumacher. “Alles is nog mogelijk na drie van de negentien races. We moeten niet beetgenomen worden door de eerste paar races. het seizoen is deze keer zeer lang, er zijn nog 16 races te gaan, dus kan er nog veel gebeuren.”

“Zoals ik al zei, ik verwacht enkele zeges in de F2005. Ik heb de strijd nog geen beetje opgegeven,” besloot Schumacher.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter