Wie aan het begin van het seizoen zou gezegd hebben dat regerend wereldkampioen Micha�l Schumacher dit seizoen niet om de titel zou meevechten, hadden ze wellicht voor gek verklaard. Maar dat het raar kan lopen in de F1 is geen geheim, het is mathematisch nog mogelijk voor de Duitser maar de kans dat hij zijn titel prolongeert is wel heel erg klein.

Met nog acht races te rijden bedraagt zijn achterstand op WK-leider Fernando Alonso maar liefst 34 punten. Met in het achterhoofd dat hij de champagne zou kunnen ontkurken in zijn thuis GP mag hij nu wel vergeten. Ten opzichte van Renault en McLaren komt Ferrari heel wat tekort.

” Ik had zo gehoopt nog steeds voor de titel te kunnen gaan, maar die hoop is vrijwel weggevlogen na de Britse GP. Met een zesde plaats kan ik onmogelijk tevreden zijn, het lijkt er wel op dat we achteruit gaan ten opzichte van de concurrentie. We moeten er realistisch over zijn, we zijn momenteel niet snel genoeg om een zege te behalen “ aldus een teleurgestelde Schumacher.

Voor Fernando Alonso is Schumacher geen bedreiging meer te noemen. Ook al zou de Ferrari-coureur de laatste acht races winnen, dan hoeft Alonso in iedere race race slechts derde te worden om zijn eerste titel binnen te halen.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!