Michael Schumacher heeft zijn offici�le zegel van kwaliteitsproduct op de nieuwe Ferrari gekleefd. De Duitser legde gisteren 86 rondjes af in de F2004M, een tussenoplossing tussen de wagen van vorig jaar en die van dit jaar.

Toch was de dag niet helemaal vlekkeloos want Schumacher kreeg een olielek te verwerken. Verder was Luca Badoer in de oude F2004 ook telkens sneller dan de Duitser, maar dat kon de superlatieven over de interim-wagen niet tegenhouden.

“Hij is goed, maar we weten pas hoe goed hij werkelijk is in Melbourne. Dan kunnen we een echte vergelijking maken, want momenteel zijn er nog zoveel onzekerheden over wat de andere teams doen en welke banden ze gebruiken.”

Zei hij aan Autosport en voegde er ook nog aan toe dat de “nieuwe” wagen ook wat meer glijd dan de vorige omdat de nieuwe regels de downforce beperken en omdat er hardere banden gebruikt werden. Maar er was volgens Schumi maar weinig verschil te merken in de kracht van de nieuwe motor.

 

“Er is niet echt zoveel verschil. Hij houdt het langer vol, we zijn blij met de betrouwbaarheid tot nu toe.”

Luca Badoer voerde werk uit voor Bridgestone en Felipe Massa moest lijdzaam toekijken hoe zijn Sauber telkens trager was dan de Ferrari’s terwijl hij duurzaamheidtests aflegde.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter