Volgens Autosport zal Mark Smith, die nog maar 2 maanden aan de slag was als technisch directeur van Jordan, het team verlaten. Hij zou er voor kiezen om niet aan te blijven onder het nieuwe management van Midland en zou vrijdagmorgen zijn ontslag hebben gegeven.

Smith werkte een aantal jaar geleden al voor Jordan, maar verliet toen samen met Mike Gascoyne het Ierse team om voor RenaultF1 te gaan werken. Wanneer Gascoyne naar Toyota trok werd er verwacht dat Smith zijn maatje ging volgen, maar die keerde terug naar Jordan. De beslissing van Smith komt als een donderslag bij een heldere hemel omdat Eddie Jordan nog recent had gezegd dat hij in de wolken was om Smith terug bij het team te hebben.

Volgens het magazine is Smith trouwens niet de enige werknemer van het team die ongelukkig is met de verkoop van Jordan aan Midland. Verschillende leden van het a�rodynamisch team, ingenieurs en mecaniciens hebben ook de deur achter hen dichtgetrokken of geslagen. Sommigen omwille van herstructureringen, anderen omdat ze zelf opstapten.

Pikkant detail: Mark Smith zou volgens sommigen zijn beslissing hebben bekend gemaakt door een berichtje achter te laten op het antwoordapparaat van Eddie Jordan. Dat moet de Ier bekend voorkomen, hij stuurde enkele jaren geleden een fax naar Heinz-Harald Frentzen met daarin de boodschap dat de Duitser niet meer welkom was bij het team.

Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GP Pits brengt Formule 1 nieuws eneen F1 Magazine F1-seizone 2021 lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!

By peter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *